142-4253_IMG

Kangasniemen kunnan maaseutu- ja lomituspalvelujen hallinnointi on siirtynyt Mikkelin kaupungille. Maaseutuasiat ja viljelijöiden palvelut, mm. tukien hakeminen ja neuvonta tarjotaan Mikkelin maaseututoimesta kangasniemeläisille maatalousyrittäjille. Maaseutuasiamies/lomituspalvelupäällikkö on pääsääntöisesti tavattavissa Kangasniemen Kunnantalolla perjantaisin klo 9.00-15.00.

Lisätietoa Mikkelin maaseututoimen tarjoamista palveluista on saatavissa oheisesta linkistä.

HUOM! Kangasniemen kunta hoitaa kangasniemeläisten maatalousyrittäjien lomitusmaksujen kuntakohtaisen tuen maksatukset aiempaan Mikkelin maaseututoimen sijaan. Ohessa maksullisen maatalouslomituksen tukihakemus. Haku vuosittain 30.6. ja 31.1. mennessä. Hakemukseen mukaan maksutositteet (kopio laskusta ja tosite suoritetusta maksusta) käytetystä maksullisesta lomitusavusta.

Välitä viljelijästä -projekti

Maatalousyrittäjien eläkelaitoksella (MELA) on meneillään projekti, joka tarjoaa tukea maatalousyrittäjien jaksamiseen, hyvinvointiin ja talouteen liittyvissä haasteissa.

Vaikeuksissa oleva maatalousyrittäjä voi hakea Etelä-Savon yhteyshenkilön, Ilpo Lehtisen(p. 046 923 3480, ilpo.lehtinen@mela.fi) kautta Melasta max. 500 euron suuruista ostopalvelusitoumusta. Sitoumuksella voi hankkia asiantuntija-apua uupumuksen tai masennuksen hoitoon tai sen voi käyttää tietyin edellytyksin taloudellisiin ja juridisiin asiantuntijapalveluihin. Lisätietoa Ilpo Lehtiseltä tai Melan nettisivuilta.

Lisätietoa saat myös maaseutu- ja lomituspalveluista (neuvonta Artolta ja lomakkeet kunnan asiointipisteestä):

Maaseutuasiamies
Arto Pulkkinen
puh. 0400 651 302
arto.pulkkinen(at)mikkeli.fi
Kangasniemen kunta/
asiointipiste
puh. 040 514 4322

TULOSTA SIVU TULOSTA SIVU