Siikajärven luontopolku
Siikajärven luontopolku tarjoaa kuntoilu- ja virkistysmahdollisuuden eri vuodenaikoina, sillä talvisin uralla on hoidettu hiihtolatu. Reitin varrella on sekä aarnimetsää että tehokkaan metsänhoidon tuloksia ja kaksi laavua taukoja varten. Polun pituus kääntöpaikalle on 6,3 km eli kokonaisuuspituus on 12,6 km.
Polku alkaa Toukolan kyläseuran talolta, jonne on matkaa Kangasniemen kirkonkylästä 24 km.
Tiedustelut:
Juhani Tahvonen puh. 044 5549 361
Ismo Manninen puh. 040 5411 495
karttalinkki

Sinivuoren retkipolku
5 kilometrin mittainen Sinivuoren retkipolku sijaitsee Rutakosken kylällä, noin 28 km päässä Kangasniemen kirkonkylästä. Lähtöpiste Rutakoskentieltä.
Reitin varrella on 4 karttakohdetta, joissa kerrotaan alueen luonnon erityispiirteistä. Reitti on merkitty sini-punamaalilla paaluihin ja puihin. Reitillä on mm. Sinivuori, jonka laelle on nousua n. puolen kilometrin matkalla 100 metriä. Vuoren laella on taukopaikkana kotalaavu tulisijoineen.
Tiedustelut:
Heimo Laukkarinen puh. 044 5193 212
karttalinkki

Suurolan luontopolku ja lintutorni
Luontopolku ja lintutorni sijaitsevat vain 4 km:n etäisyydellä Kangasniemen keskustasta Hokan suuntaan. Reitin varrella on 27 opastetaulua, joissa on tarkemmat tiedot alueen luonnosta. Kääntöpaikalla 4 km päässä lähtöpisteestä on lintutorni, josta voi tarkkailla Suurolanlahden runsasta linnustoa. Kääntöpaikalla on myös tunnelmallinen kota tulentekopaikkoineen.
Luontopolun pituus on 8 kilometriä.
Tiedustelut:
Marja Langinkoski-Manninen puh. 040 572 9578
karttalinkki


TULOSTA SIVU TULOSTA SIVU